7 vigtige evner du får trænet i NLP

“We take the very best of what people do, synthesize it down, make it learnable and share it with each other. That’s what NLP is all about…” (Richard Bandler)

NLP hjælper dig til at træne en lang række fundamentale menneskelige evner. Evner som både på kort og langt sigt vil hjælpe dig til at realisere dine ambitioner og drømme.

trainingskills1. Evnen til at følge en procedure
De fleste resultater i livet, både professionelt og privat, opnås bedst og hurtigst ved at følge en gennemprøvet opskrift. Det gør vi ofte når vi laver mad, når vi samler et Ikeamøbel eller når piloten tjekker sit fly før take-off. Evnen til at følge en specifik procedure fra start til slut er afgørende for koncentration og overblik i processer og strategisk kommunikation.

2. Evnen til at improvisere
Når du mestrer at følge en procedure er det tid til at øve sig i at improvisere rundt om den (men ikke før). Det er i denne proces du går fra at være Practitioner til at være Master. For at sikre denne kreative proces, lærer du allerede på din NLP Practitioner, de fire trin som alle holdbare forandringsprocesser gennemgår. Så er du klar til at eksperimentere…

3. Evnen til at møde mennesker hvor de er
Søren Kierkegaard er ofte citeret for at have sagt, at hvis du vil hjælpe et andet menneske, må du starte med at møde mennesket præcist hvor det er. Denne færdighed kalder vi i NLP for rapport og vi vægter det som en af vores allervigtigste færdigheder. Derfor træner vi at gøre det på mange forskellige niveauer – især på de ubevidste niveauer som kropssprog, øjenbevægelser og sproglige prædikater.

4. Evnen til at lytte til andre
Du har to ører og én mund – og de skal alle tre bruges lige meget. Det vil sige at god kommunikation er at lytte mere end du taler. Man kan også sige at du lærer noget ved at lytte, det gør du kun i ringe grad ved at tale. I NLP lærer vi om forskellige niveauer af lytning: Du kan lytte med ørerne, med hjernen og med hjertet, og jo dybere et niveau du lytter på, jo mere lærer du – også selvom det er det samme, der bliver sagt.

5. Evnen til at stille kraftfulde spørgsmål
Der er flere slags kraftfulde spørgsmål. Der er dem der med et enkelt spørgsmål giver os en masse relevante informationer. Og så er der dem der får modparten til sende sine tanker helt nye steder hen. Ideen er at når en ny tanke én gang er tænkt, kan man ikke gøre den utænkt igen. Det betyder at denne type spørgsmål kan give mennesker helt nye perspektiver.

6. Evnen til at tænke kreativt
De kraftfulde spørgsmål du lærer at stille andre mennesker, for at bringe dem i kontakt med deres stærke sider, lærer du også at stille til dig selv. Selvom mange tror at kreativitet er det forudsigeliges modsætning, så vidner det faktum, at kreative mennesker ofte kan være kreative på kommando, om at der findes strategier for kreativitet. Strategier der kan afdækkes og læres af andre.

7. Evnen til at indgyde folk styrke
I NLP lærer vi at fokusere på det, der opmuntrer og styrker. Den grundlæggende tanke i dette er at når du har fokus på det negative går stressen op, og når stressen går op, går intelligensen og alle dine andre vigtige ressourcer ned. De procedurer vi lærer i NLP hjælper mennesker til afgørende at skifte fokus, så følelsen af styrke bliver mere og mere tilgængelig.

Psst! Hvilken af disse syv færdigheder er din yndlingsfærdighed? Del gerne dit svar på Facebook sammen med blogindlægget, så flere kan få glæde af det…


Tilmeld dig her og få Ebogen 'Din Personlige Vej til SUCCES' (værdi 139,-) gratis:

Om Pete Andersen

Pete Andersen er internationelt certificeret Life Coach, NLP-træner og forfatter til flere bøger og CD’er om udvikling og succes. Han har været selvstændig med egen kursus-, coaching-, og forlagsvirksomhed det meste af sit liv. Se mere på peteandersen.dk

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.