5 grunde til at du skal bruge coaching

‘Jeg har ikke brug for coaching’, eller ‘jeg kan godt finde ud af tingene selv’, eller måske endda ‘tror du ikke jeg kan tænke selv’ er nogle af de bemærkninger, jeg fra tid til anden hører fra uvidende mennesker, når jeg fortæller at jeg arbejder med coaching.

Men heldigvis er der også mange der forstår, at to eller flere hjerner tænker bedre end én, og at eftersom en coach ikke ved hvad han/hun ‘ikke må spørge om’, og heller ikke er bange for at være i opposition, er coachen altid bedre, at sparre med, end familie, venner og kolleger.

Coaching handler om skræddersyet personlig og faglig sparring og udvikling, ofte med fokus på et aktuelt hands-on projekt, som du arbejder dig igennem i løbet af forløbet. Det overordnede mål er at du lærer at bruge mere af dit potentiale, og realisere dine mål (også de vildesta af dem9:

“It is true to say that the secret of a winning formula is the ability to accept that there is a vast area of unexploited potential beyond what you currently perceive to be your maximum.” (Steve Backley)

Du lærer at sætte mål og nå dem

Er der ting og sager du drømmer om at opnå eller opleve i dit liv? Selvfølgelig er der det men hvordan tager man en sårbar og skrøbelig drøm og forvandler dem til en stærk trin-for-trin plan til succes? Det er faktisk noget de fleste coaches kan hjælpe dig med. At sætte mål og ‘chunke’ dem ned i en bæredygtig handlingsplan er nemlig en af coachingens allermest grundlæggende funktioner. Og meningen er selvfølgelig ikke kun at du når dit aktuelle mål, men også at du undervejs lærer selv at bruge processen.

Du lærer at holde dine aftaler med dig selv

Har du nogensinde sat dig for eller lovet dig selv noget – og så alligevel ikke gjort det? Måske en tiltrængt livsstilsændring, måske nogle bestemte skridt i retning af et mål eller måske at stoppe med at gøre noget der drænede dig. Dette er endnu en grundlæggende funktion i coaching, som bygger på et tankevækkende tena for mange; at vi ofte vil gøre mere for at holde en aftale med andre end med os selv. Dette er én af grundene til at coaching ofte er voldsomt produktivitetsforøgende.

Du lærer at prioritere dit liv og leve dine værdier

Kender du oplevelsen af ikke at have tid til det, som er allervigtigst for dig? At tiden bare går med noget som ikke rigtigt betyder noget for dig, eller måske endda med noget som kun er vigtigt for andre? Hvis ja, så ved du også det er den direkte vej til lav livskvalitet, stress og depression! Omvendt er livsglæde og tilfredshed oftest et produkt af at prioritere sit liv så der faktisk ER tid og plads til det, som er vigtigst, i dagligdagen. Dette er et af de primære mål med coaching.

Du får ærligt og konstruktivt feedback

Familie, venner, kolleger og chefer er som udgangspunkt ikke de rigtige til at give dig et kvalitetsfeedback på dine udfordringer, mål og planer. Både fordi de oftest ikke har lært at give et læringsorienteret feedback. Men også fordi de måske har en ubevidst interesse i holde dig fast i status que. Din coach véd for det første hvordan man giver et kvalitetsfeedback, og har for det andet absolut ingen interesse i at du bliver stående hvor du er og ikke når dine mål. Dette punkt alene kan være hele coachingen værd!

Du får nyt perspektiv på udfordringerne og oplevelser

Livet er fyldt med små og store udfordringer for os alle, og nogle af dem virker i perioder større end os. Det gør de fordi vores perspektiv tenderer til at indsnævres når vi er i nærkontakt med vores udfordringer. Men når du taler med din coach kommer han/hun med en gennemprøvet proces, som hjælper dig til at ‘reframe’ betydningen af dine oplevelser. På den måde ender du ofte med at opdage at uanset hvor store udfordringerne ser ud til at vøre, er du alligevel større end det. Dette er en proces som kan fortsætte med at virke i dit liv, længe efter dit coachingforløb formelt er afsluttet.

Og dette er endda kun toppen af isbjerget…

“What you feed your mind, will lead your life.” (Kemi Sogunle)

OBS: Har du lyst til at dele dette indlæg på din Facebook så brug kommentarfeltet længere nede. Har du lyst til at dele det på LinkedIn, så klik på LinkedIn knappen øverst til højre i indlægget.


Tilmeld dig her og få Ebogen 'Din Personlige Vej til SUCCES' (værdi 139,-) gratis:

Om Pete Andersen

Pete Andersen er internationelt certificeret Life Coach, NLP-træner og forfatter til flere bøger og CD’er om udvikling og succes. Han har været selvstændig med egen kursus-, coaching-, og forlagsvirksomhed det meste af sit liv. Se mere på peteandersen.dk

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.